Ribje olje za boljši začetek dneva

Če bi se več ljudi zavedalo kako koristno je lahko ribje olje, potem vam zagotavljam, da bi ribje olje dnevno zaužilo več ljudi. Samo pomislite kako malo maščobe ima riba. Ribje maščobe pa so vir ribjega olja, ki je izjemno zdravilno. Ribje olje po navadi lahko najlažje kupite oziroma najdete v kapsulah, kar pa je zelo dobra karakteristika, saj vam tako ni potrebno skrbeti za težave s prelivanjem na žličko oziroma neprijetnim okusov v ustih.

Prav okus je tisti glavni krivec, da se ljudje ne odločijo, da bi začetek dneva začeli z ribjim oljem. Toda če bi vsi vedeli za kaj vse vam ribje olje koristi, potem bi zagotovo potrpeli in tistih nekaj trenutkov v dnevu hitro pretrpeli.

Ribje olje namreč vsebuje omega 3 maščobne kisline, ki lahko celo pomaga pri razgradnji celulita. Sicer osebno tega nisem opazila, je pa res, da tudi sama nisem redna uživalka ribjega olja. Poleg te hude večinoma ženske nadloge pa ribje olje pomaga pri srčnih obolenjih, saj preprečuje lepljenje maščob na stene krvnih žil. Ribje olje se lahko uporablja tudi kot dodatek k prehrani za otroke, ki imajo težave s pozornostjo oziroma hiperaktivnostjo. Ribje olje pa tudi zelo kvalitetno pripomore k boljšemu počutju telesa.

Seveda je trditev o prednostih uživanja ribjega olja veliko več, vendar so naslednje trditve največkrat povezane z oglaševanjem prednosti. Skratka te trditve, ki se oglašujejo so povezane z dejstvom, da lahko ribje olje zviša nivo naravnega rastnega hormona. Vsi pa vemo, da rasni hormon spodbuja rast mišic. Ribje olje varuje srce in zmanjšuje možnost nastanka artritisa. Ribje olje znižuje krvni pritisk, pomaga pri depresiji in pri raznih vnetjih.

Seveda ribje olje spada v kategorijo prehranskih dopolnil in ga ni potrebno uživati, če redno jeste ribe. Vendar je pa resnica taka, da so ribe zelo redko na našem jedilniku, zato je ribje olje zdravo in priporočljivo za vsakogar. Skratka, če želite poskrbeti za svoje zdravje vam vsekakor priporočam jutranje zaužitje ribjega olja.