Nova sedežna garnitura je predstavljala začetek prenove dnevne sobe

Doma nas je sedaj že kar nekaj časa čakalo delo, da opravimo nekolikšno prenovo naše dnevne sobe. To pa je s prve vrste zahtevalo nakup nove sedežne garniture, poleg nekaterih ostalih faktorjev, kot so bili novi regal in pa potreba po pleskanju sten.

No tako pa smo se prenove lotili tako, da smo se najprej odpravili v trgovino z pohištvom, kjer smo iskali, katera sedežna garnitura bi bila najboljša za nas. Tako pa smo prej nekoliko premislili, kaj bomo sploh potrebovali od naše nove sedežne garniture. Pomembno je bilo sprva, da bi bile mere primerne, tako da smo doma izmerili prostor, ki ga imamo na voljo.

Nato pa smo vedeli, da se bo sedežna garnitura morala raztegniti v ležišče, tako da bi imeli dodatno ležišče za goste. To pa bi nam prišlo še kako prav, saj smo imeli težavo, da doma nismo imeli nobene sobe za goste, tako da je nekdo, ki je moral prespati pri nas, dobil sedežno. Če pa bi se sedežna garnitura lahko raztegnila v ležišče, pa bi bilo to veliko bolj udobno, tako da smo vedeli da bo morala biti takšna.

Naslednja stvar, ki pa smo jo še premislili, pa je bil sam material sedežne garniture. Tako nismo želeli imeti sedežne garniture, ki bi bila prekrita z blagom, temveč takšno, ki bi bila usnjena. Usnjena sedežna garnitura, čeprav bi bila dražja, pa bi bila super, saj bi se vsa umazanija lahko preprosto obrisala dol, kar bi nam prihranilo kar nekaj preglavic, če bi se nam sedežna garnitura umazala.

Nova sedežna garnitura je predstavljala začetek prenove dnevne sobe

Ko pa smo imeli vse to premišljeno, pa je bil čas, da si kupimo sedežno garnituro, za kar pa smo bili že zelo navdušeni, saj je to pomenil začetek naše prenove dnevne sobe, za katero je bil sedaj že res skrajni čas, saj nas je to delo že kar nekaj časa čakalo.