Maturantske obleke – padec prodaje in izposoje

Prišel je čas, ko ni lahko, vsakega posameznika se je korona virus dotaknil na svoj način, tako so tudi ponudniki, ki imajo maturantske obleke naleteli na nizki udarec, kajti je čas, ko se maturantski plesi sploh niso zgodili in tako so obleke ostale v trgovinah.

Pa ravno, ko so je ta trg ponudbe dodobra razvil. Nekaj časa nazaj sem ravno premišljevala, kako se je vse spremenilo. Včasih smo morali maturantske obleke kupiti ali pa jih dati šivati, v vsakem primeru je to bil kar velik strošek, danes pa si lahko elegantno obleko izposodimo in jo potem vrnemo. Tako imamo veliko nižji strošek. Resnici pogledano v oči, tiste maturantske obleke, ki jih nosimo tisto noč pridejo le redko še kdaj v poštev. Tako je res vseeno, če si maturantske obleke raje izposodimo in tako zapravimo veliko manj, kot pa da bi si jo kupili.

To je vse res, če pa sedaj pogledamo na nek salon, ki se je ravno zaradi izposoje elegantnih oblek odprl, ker je bilo ogromno povpraševanje po tem, sedaj ni ravno njihov čas. Sama niti ne vem, kako lahko obratujejo, ker so se vsi dogodki prekinili, so prestavljeni, tako da si ljudje sedaj le redko izposojajo obleke, ker jih ne potrebujejo.

Tako ne samo, da ponudniki maturantske obleke opažajo padec prodaje in izposoje, marsikdo ne more več preživeti in bo primoran zapreti svoj salon, saj enostavno prodaje ni. Ne more te prodaje in izposoje nadomestiti z ničemer drugim, kajti to je vse kar lahko ponudi, elegantne obleke, maturantske obleke in dodatke. In če prireditev več ni, potem tudi on nima nič zaslužka. 

Časi so res grozni, upam, da bo ta virus končno šel stran od nas, kajti dela gospodarsko škodo in trpi širok krog ljudi, tako kot trpijo ponudniki maturantske obleke, trpijo tudi vsi ostali, ki se ukvarjajo z šov biznisom.